fbpx

Rik­kail­la mauil­la varus­tet­tu kyl­mä­sa­vu­lo­hi­pit­sa sopii lois­ta­vas­ti tar­joi­lui­den alku­ruo­ak­si tai vaik­ka­pa kevyek­si ilta­pa­lak­si. Pit­sa on kevyt ja maku­ja voi vaih­del­la mie­len­sä mukaan. Täl­lä resep­til­lä saat kak­si her­kul­lis­ta pitsaa!

Näi­tä tarvitset:

Poh­ja:
25 g hiivaa
2 dl vettä
Ripaus suolaa
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Noin ½ dl juok­se­vaa voi­ta taikinaan
Noin 1 dl sula­tet­tua voi­ta poh­jan voi­te­luun ennen uuniin laittamista

Täy­te:
200 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
Salaat­ti­se­koi­tus (esim. pie­niä salaattiversoja)
1 prk kapriksia
Par­me­san­pa­la tai parmesanlastuja
150 g cre­me fraiche
Dijon sinappia
1 sitruuna

Val­mis­tus:
1. Liu­o­ta hii­va käden­läm­pöi­seen veteen ja lisää ripaus suolaa.
2. Sekoi­ta vähi­tel­len jouk­koon jau­hot ja alus­ta tai­ki­naa. Alus­tuk­sen lop­pu­vai­hees­sa lisää juok­se­va voi tai­ki­naan ja anna tai­ki­nan koho­ta pei­tet­ty­nä noin puo­li tuntia.
3. Jaa tai­ki­na kah­tia ja kau­li molem­mat pyö­reik­si pit­sa­poh­jik­si. Nos­ta uuni­pel­leil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja anna koho­ta lii­nan alla noin puo­li tun­tia. Pil­ko ja val­mis­te­le sil­lä aikaa täytteet.
4. Tai­ki­nan kohoa­mi­sen jäl­keen pis­te­le sitä haa­ru­kal­la. Sive­le sula­nut voi pit­sa­poh­jien pääl­le. Voit halu­tes­sa­si maus­taa voin esi­mer­kik­si mus­ta­pip­pu­ril­la ja suolalla.
5. Pais­ta poh­jat joko yhtä­ai­kaa kier­toil­ma­uu­nis­sa 225 astees­sa noin 12 minuu­tin ajan, tai yksi­tel­len tasa­läm­pö­uu­nis­sa ala­ta­sol­la 250 astees­sa noin 12 minuut­tin ajan.
6. Anna pit­sa­poh­jien hiu­kan jääh­tyä ennen täyt­tei­den laittamista.
7. Lai­ta täyt­tei­tä tasai­ses­ti ympä­ri pit­saa halua­ma­si mukaan. Cre­me fraic­hen ja sina­pin voit levit­tää joko vii­voi­na pit­san pääl­le tai pie­ni­nä nyp­pyi­nä ympä­ri pit­saa. Halu­tes­sa­si ripot­te­le pääl­le vie­lä hiu­kan kris­tal­li­hiu­ta­le­suo­laa ja mustapippuria.
8. Tar­joi­le pit­sa sit­ruu­na­loh­ko­jen kanssa.