Kaneliluumuinen tiramisu sopii loistavasti hemmottelujälkkäriksi, ja on erittäin helppo valmistaa. Kahvilikööri tasapainottaa mukavasti tiramisun makeutta ja tuo jälkiruokaan aikuismaista makua. Voit tässäkin ohjeessa soveltaa ja hyödyntää omia lempimakujasi itselle mieleisessä suhteessa.
Näitä tarvitset:
Noin 2 dl vahvaa kahvia
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) luumu-kaneli maustettua rahkaa
Noin 5-8 rkl kahvilikööriä maun mukaan
Noin ½ pkt savoiardi-keksiä
Tummaa suklaata ja kanelia koristeeksi
Valmistus:
1. Keitä kahvi.
2. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka.
3. Kaada kahvi laakeaan kuppiin, jossa on helppo kastaa keksejä. Sekoita halutessasi kahvin joukkoon kahvilikööri.
4. Kasta puolet kekseistä kahvi-likööri seoksessa ja asettele ne annosmaljojen pohjalle. Levitä päälle puolet kerma-rahkaseoksesta. Tee toinen kerros samalla tavalla.
5. Anna jälkiruokien maustua jääkaapissa yli tunnin ajan.
6. Raasta pinnalle tumma suklaa ja ripottele kanelia. Tarjoile!