fbpx

Kane­li­luu­mui­nen tira­mi­su sopii lois­ta­vas­ti hem­mot­te­lu­jälk­kä­rik­si, ja on erit­täin help­po val­mis­taa. Kah­vi­li­köö­ri tasa­pai­not­taa muka­vas­ti tira­mi­sun makeut­ta ja tuo jäl­ki­ruo­kaan aikuis­mais­ta makua. Voit täs­sä­kin ohjees­sa sovel­taa ja hyö­dyn­tää omia lem­pi­ma­ku­ja­si itsel­le mie­lei­ses­sä suhteessa.

Näi­tä tarvitset:
Noin 2 dl vah­vaa kahvia
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) luu­mu-kane­li maus­tet­tua rahkaa
Noin 5-8 rkl kah­vi­li­köö­riä maun mukaan
Noin ½ pkt savoiardi-keksiä
Tum­maa suklaa­ta ja kane­lia koristeeksi

Val­mis­tus:

1. Kei­tä kahvi.
2. Vaah­do­ta ker­ma ja sekoi­ta jouk­koon rahka.
3. Kaa­da kah­vi laa­ke­aan kup­piin, jos­sa on help­po kas­taa kek­se­jä. Sekoi­ta halu­tes­sa­si kah­vin jouk­koon kahvilikööri.
4. Kas­ta puo­let kek­seis­tä kah­vi-liköö­ri seok­ses­sa ja aset­te­le ne annos­mal­jo­jen poh­jal­le. Levi­tä pääl­le puo­let ker­ma-rah­ka­seok­ses­ta. Tee toi­nen ker­ros samal­la tavalla.
5. Anna jäl­ki­ruo­kien maus­tua jää­kaa­pis­sa yli tun­nin ajan.
6. Raas­ta pin­nal­le tum­ma suklaa ja ripot­te­le kane­lia. Tarjoile!