Jotain helppoa, mutta vähän spessumpaa pitäisi keksiä iltapalaksi. Miten olisi focaccia-leipä?
Herkullinen focaccia syntyy helposti ja siihen voi soveltaa juurikin omia lempimakuja. Tässä ohjeessa käytetään klassisia focaccian aineksia, kuten kirsikkatomaattia, oliivia ja rosmariinia. Voit kuitenkin käyttää luovasti mielikuvitustasi ja laittaa juurikin niitä raaka-aineita, joista itse pidät eniten. Myös mausteilla saat luotua oman makuisen focaccian.
Näitä tarvitset:
Taikina:
4 dl vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
9½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Pinnalle:
Ekstra-neitsytoliiviöljyä
3-4 tl Suolaa (kristallihiutalesuola sopii erinomaisesti)
Tuoretta rosmariinia
Kirsikkatomaatteja
Fetaa
Oliiveja
Valmistus:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
2. Alusta taikinaa. Lisää öljy taikinaan alustuksen loppuvaiheessa.
3. Kaada taikina kulhosta öljytylle tasolle ja vaivaa taikinaa muutamia minuutteja. Vaivaamisen jälkeen anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
4. Voitele uunivuoka (n. 22x35cm) oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä ja anna kohota leivinpaperin alla noin 30-40 minuuttia.
5. Painele sormella kohonneeseen leipään kuoppia. Lisää haluamasi ainekset pinnalle, esim. tässä tapauksessa kirsikkatomaatit, rosmariini, feta, oliivit ja kristallihiutalesuola. Voit lisätä aineksia sen verran kuin haluat. valuta vielä lopuksi päälle hiukan oliiviöljyä.
6. Paista 225 asteisessa uunissa alatasolla 16-22 minuuttia.
7. Kumoa kypsä leipä jäähtymään ritilälle. Viipaloi jäähtynyt leipä ja tarjoile!