fbpx

Muta­kak­ku kuu­luu monen suo­sik­kei­hin. Her­kul­li­nen suklai­nen kak­ku, jos­sa kes­kus­ta on iha­naa valu­vaa ja peh­me­ää, onnis­tuu hel­pos­ti ja nopeas­ti. Mut­ta mitä jos lisä­tään muta­kak­kuun hiu­kan chi­liä? Se antaa klas­si­kol­le oikein sopi­van pie­nen pot­kun. Chi­li sopii suklaan kans­sa erin­omai­ses­ti, joten täs­sä­kin resep­tis­sä se toi­mii loistavasti.

Näi­tä tarvitset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tum­ma suklaa
2-5 tl tuo­ret­ta chi­liä tai chi­li­tah­naa/-kas­ti­ket­ta (riip­puen kuin­ka tuli­sen kakun haluaa)
1 tl leivinjauhe
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Val­mis­tus:
1. Vat­kaa kanan­mu­nat ja soke­ri vaahdoksi.
2. Sula­ta suklaa ja voi. Kaa­da soke­ri-muna­vaah­toon ja sekoita.
3. Lisää hie­non­net­tu tuo­re chi­li tai chi­li­tah­na/-kas­ti­ke. Sekoi­ta kun­nol­la. Mais­te­le tai­ki­naa välil­lä ja lisää chi­liä makusi mukaan. Ensi­mäi­sel­lä ker­ral­la kun teet chi­li­kak­kua, kan­nat­taa kokeil­la vähem­mäl­lä mää­räl­lä chi­liä ja tule­vai­suu­des­sa lisä­tä jos sil­tä tun­tuu. (Voit myös lisä­tä sekä tuo­ret­ta hie­non­net­tua chi­liä, että chilikastiketta)
4. Lisää lei­vin­jau­he, veh­nä­jau­hot ja suo­la. Sekoi­ta tai­ki­na varo­vas­ti tasaiseksi.
5. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun pyö­re­ään vuo­kaan (n. 24-26cm).
6. Pais­ta 200 astei­ses­sa uunis­sa ala­ta­sol­la noin 16-20 minuuttia.
7. Anna kakun jääh­tyä hie­man ennen tarjoilua.
8. Nau­ti esim. vanil­ja­jää­te­lön kanssa!