Mutakakku kuuluu monen suosikkeihin. Herkullinen suklainen kakku, jossa keskusta on ihanaa valuvaa ja pehmeää, onnistuu helposti ja nopeasti. Mutta mitä jos lisätään mutakakkuun hiukan chiliä? Se antaa klassikolle oikein sopivan pienen potkun. Chili sopii suklaan kanssa erinomaisesti, joten tässäkin reseptissä se toimii loistavasti.
Näitä tarvitset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tumma suklaa
2-5 tl tuoretta chiliä tai chilitahnaa/-kastiketta (riippuen kuinka tulisen kakun haluaa)
1 tl leivinjauhe
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Valmistus:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata suklaa ja voi. Kaada sokeri-munavaahtoon ja sekoita.
3. Lisää hienonnettu tuore chili tai chilitahna/-kastike. Sekoita kunnolla. Maistele taikinaa välillä ja lisää chiliä makusi mukaan. Ensimäisellä kerralla kun teet chilikakkua, kannattaa kokeilla vähemmällä määrällä chiliä ja tulevaisuudessa lisätä jos siltä tuntuu. (Voit myös lisätä sekä tuoretta hienonnettua chiliä, että chilikastiketta)
4. Lisää leivinjauhe, vehnäjauhot ja suola. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan (n. 24-26cm).
6. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 16-20 minuuttia.
7. Anna kakun jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
8. Nauti esim. vaniljajäätelön kanssa!